Textiel Designers

Meredith Woolnough

meredithwoolnough_280px

Meredith Woolnough

Deze textiel designer kwam ik tegen op Pinterest, haar werk spreekt me heel erg aan omdat ze zulke fijne en mooie vormen kan maken van textiel. Ze borduurt hele mooie objecten van heel dun garen en haar inspiratie is gebaseerd op de natuur, dit zie je ook zeker terug in haar werk.

Meredith Woolnough begint met het maken van een frame, de vorm van de frame baseert ze op de balans, harmonie en connectie met het leven op aarde. De patronen van de frame’s van Meredith Woolnough zijn geïnspireerd door de structuur en vormen van planten, schelpen, cellen en koraal.

Meredith Woolnough is een bekend Award winnares als kunstenares in Newcastle in Australië. Het werk van Meredith Woolnough kun je tegenkomen in het openbaar maar ze maakt ook werk voor particulieren voor over de hele wereld (hieronder volgen een paar foto’s van haar werk).

Mae Engelgeer

Afbeelding1

Mae Engelgeer heeft eerst de modeacademie gedaan in Amsterdam en hier ontstond haar liefde voor textielontwerpen, styling en design. Hierna heeft ze zich gespecialiseerd in stoffen en materialen met een Master Vrije Vormgeving op het Sandberg instituut in Amsterdam. Nadat ze de master heeft afgerond heeft ze een eigen studio opgebouwd. In haar studio kan ze haar eigen ontwerpen en zelf ontwikkelde materialen gaan realiseren. Haar werk wordt inmiddels wereldwijd erkend want ze maakt veel verschillende dingen zoals; plaids, tapijten, theedoeken en in de toekomst ook meubelstoffen.

Afbeelding2

Mae laat zich inspireren door verschillende steden in de wereld. Waar ze de meeste inspiratie vandaan haalt is uit New York waar veel drukte en chaos is.

De compositie van haar werk zijn allemaal verschillend per stuk. Ze komt soms een mooie en opvallende kleur tegen waar ze helemaal gek van is. Hier maakt ze dan een mooi pallet bij deze kleur. Zo ontstaat het meeste werk van Mae Engelgeer. Haar werk is een verzameling van dingen die ze in het dagelijks leven tegenkomt.

In de beginjaren van Mae Engelgeer presenteerde ze haar werk samen met een vriendengroep van ontwerpers op de Salone del Mobile in Milaan. Nu doet ze zelf soloshows op de Salone del Mobile in Milaan.

Afbeelding3

Dit vloerkleed wat hiernaast te zien is op de afbeelding heeft Mae ook ontworpen. Haar inspiratie hiervoor gaat over toen ze in Japan was, ze liet zich inspireren door details, kleurgebruik, materialen en een minimalistische insteek.

 

error: Content is protected !!