Weekverslagen

//Week 1//

De eerste week van mijn stage bij Wadapartja was erg leuk. Mijn eerste stagedag heb ik vooral veel in de winkel gekeken wat ze allemaal verkopen en de artikelen geordend en meer bij elkaar gezet. Ik heb deze week vooral geleerd wat Wadapartja allemaal verkoopt en wat het meest en het minst verkocht wordt. Verder heb ik geleerd en geholpen in de bediening wat ik ook erg leuk vind om te doen. Ik vind het nog wel erg wennen om de bestellingen in de iPod op te zoeken, want ze hebben een iPod waar ze alles per bestelling inzetten (wat wel erg handig is!). Ook mocht ik direct de krijtborden bij Wadapartja opnieuw schrijven wat ik erg leuk vond om te doen!

En voor volgende week heb ik een project bedacht samen met Gezinus om de winkel en ook een deel van het restaurant te verbouwen( de huiskamer). Hiervoor ga ik dan ook de indeling van de winkel schetsen. Door de nieuwe indeling van de winkel komt er meer ruimte vrij in het midden dus willen we een soort bloempot maken of kleine plantjes op een schildersladder zetten, dus daar maak ik ook een paar schetsen voor om ideeën op te doen. Ik vind het erg leuk dat ik dit project samen met Gezinus mag doen want ik hou ervan om dingen eens te veranderen en op een andere plek te zetten. En dan is het al helemaal mooi als je daardoor ook nog meer ruimte in de winkel creëert. Volgende week maandag gaan we dit project uitvoeren dus ik heb er erg veel zin in en ben zelf erg benieuwd naar het resultaat!

//Week 2//

Mijn tweede week op stage begon al goed want ik ging maandagavond de winkel verbouwen samen met Gezinus, ik had er super veel in in om dit te gaan doen. De schetsen die ik had gemaakt van de winkel vond Gezinus goed en duidelijk. Ook had ik nog schetsen gemaakt voor een bloempot in het midden van de winkel maar daar zouden we nog even mee wachten. Daar hebben we een nieuw project voor bedacht en dat project heet plan-T. Het houd in dat we meer planten in het restaurant willen en ook in de winkel, vooral meer planten in het voorste gedeelte, het aquarium, zodat het er weer gezelliger en frisser uitziet. Hier ben ik ook direct mee aan de slag gegaan want dit vind ik ook een erg leuk project!

Ook heb ik met Ilse gekeken naar een to-do list om elke weer te doen en te controleren. Dat vond ik wel erg fijn dat ik dat samen met Ilse heb opgeschreven zodat ik daar een beetje houvast aan heb. Volgende week ga ik verder met het plan-T en ga ik de planten bestellen zodat we ermee aan de slag kunnen. Ik heb er veel zin in!

//Week 3//

Het plan-T vordert al aardig maar ik heb deze week ook veel andere leuke opdrachten gekregen van Gezinus. Ik vind het erg leuk dat ik elke keer een nieuwe opdrachten krijg want zo blijf ik lekker bezig met de winkel. Ilse vroeg aan mij of ik iets leuks kon verzinnen voor de bordjes waar gereserveerd op moet komen te staan voor als er tafels gereserveerd zijn voor in het restaurant. Daarvoor ben ik naar de winkel So Low op de vismarkt geweest waar ze heel veel dingen hebben ( net een soort action). Bij de So Low kwam ik kleine houten palletjes tegen en ik dacht als je daar nou krijtstickers op plak kun je daar leuk met krijtstift op schrijven. Dit vonden ze bij Wadapartja ook een leuk idee dus heb dit voor ze gemaakt. Verder heb ik nog een paar leuke opdrachten gekregen die ik deze stage mag gaan doen! Ik vind het hartstikke leuk om te doen en als het goed is krijgen we binnenkort ook nieuwe artikelen van de nieuwe collectie van UNC. Dus ik kan niet wachten tot dt er is want dan kan ik het weer opnieuw inrichten in de winkel en de nieuwe artikelen ook showen in de huiskamer en het in de etalage neerzetten. Ik verheug me er nu al op. Verder heb ik de winkel ook goed bijgewerkt met prijskaartjes en schoonmaken, ik heb sommige prijskaartjes vervangen door nieuwe leuke kaartjes die ik deze week heb ingekocht voor Wadapartja. Op deze prijskaartjes kun je met een krijtstift schrijven en dat geeft een extra leuk effect en het past goed bij Wadapartja omdat ze ook gebruik maken van krijtborden.

//Week 4//

Helaas was ik deze week bijna de hele week ziek. Maar toch ben ik vrijdag nog naar stage geweest. Ik wilde graag weer naar stage omdat ik me thuis enorm verveelde. Deze week zou ik eigenlijk dan de nieuwe collectie uitpakken en in de kassa zetten maar dat was natuurlijk al gedaan door Dilliana van Wadapartja. Dat was wel fijn want zo kon ik vrijdag de nieuwe artikelen van UNC in de huiskamer en etalage zetten. Ook heb ik in de middag nog geholpen met bedienen wat ik ook erg leuk vond. Ook heb ik een to-do lijst gemaakt van alle opdrachten die ik nog mag doen en het definitieve plan-T is ook af. Dus die twee dingen heb ik naar Gezinus gestuurd zodat hij samen met Magreet er naar kan kijken en  kan gaan bedenken hoe we het plan-T gaan realiseren in Wadapartja. Ik ben erg benieuwd we gaan beginnen!

//Week 5//

Ilse en ik hebben aan het begin van deze week een tussentijdse evaluatie gedaan. Hierin hebben we besproken wat ik nog kan verbeteren aan mezelf voor het bedrijf. Dit vond ik erg fijn om even te bespreken zodat je even stilstaat bij wat er nog beter kan en wat er al heel goed gaat. Er gaat gelukkig al veel goed en daar ben ik  dan ook best trost op. Wat ik zelf als leerpunt nog had bedacht voor deze stageperiode en wat ook naar voren kwam in het gesprek is dat ik nog beter moet leren plannen. Want ik krijg vaak mailtjes van Gezinus en Margreet wat er nog gedaan kan worden in de winkel met veel punten en dat plan ik dan niet in waardoor ik er veel te druk mee ben in mijn hoofd. Dus ik heb na het gesprek direct een planning gemaakt wat mij toch wel veel rust geeft in mijn hoofd. Verder heb ik deze week veel in de bediening geholpen wat erg leuk was omdat het zo druk was met het mooie weer. Ook heb ik plan-T nog verder uitgewerkt en ik denk dat we het volgende kunnen gaan bestellen zodat we het kunnen gaan uitvoeren.

// Week 6//

In deze nieuwe week ben ook weer begonnen met een planning te maken, ik merkte vorige week al dat dit mij gewoon veel rust geeft. Ik heb deze week ook veel dingen kunnen doen zowel in de winkel als in de bediening. Ik heb de winkel weer wat opgeknapt en alle kussen van de nieuwe collectie UNC bij elkaar gelegd. En de HAMMAM  handdoeken en theedoeken heb ik ook wat beter uitgestald en afgeprijsd.  Ook heb ik van de oude collectie van UNC waar nog maar één of twee items van waren in de aanbieding gezet. Daarna heb ik die items ook in de kassa aangepast en met een andere kleur aangegeven zodat het makkelijk af te rekenen is. Dit liep direct heel goed ik heb dit regelmatig deze week ook aangevuld met andere items en ik heb er veel van verkocht. Verder heb ik het magazijn opgeruimd wat ook echt wel even nodig was en eigenlijk kan er nog wel meer opgeruimd worden dus daar ga ik volgende week nog mee verder.

//Week 7//

Deze week heb ik ook weer veel leuke dingen gedaan. Ik heb als eerst het magazijn nog even afgemaakt met opruimen want dat was vorig week nog niet helemaal klaar. Ook lopen de items van de oude collectie van UNC super goed in de aanbieding dus deze tafel heb ik weer aangevuld en de items die verkocht zijn heb ik uit de kassa gehaald zodat er geen verwarring komt. Ook hebben we deze week de planten besteld voor mijn plan-T, ik ben super enthousiast en kan niet wachten tot de planten er zijn. De bestelling komt volgende week woensdag dus ik ben erg benieuwd hoe het eruit komt te zien in het aquarium! Wat ook belangrijk is dat er vanaf deze week een nieuwe kaart is ingegaan in de horeca, met allemaal nieuwe lekkere drankjes en hapjes. Hiervoor heb ik de krijtborden ook weer aangepast want daar stonden nog een aantal oude drankjes op.

// Week 8//

FullSizeRender

Schets van het Aquarium Plan-T

Deze week loop ik maar twee dagen stage omdat ik donderdag vrij heb genomen vanwege mijn examen voor autotheorie. En vrijdag is het goede vrijdag dus dan ben ik ook vrij. Dinsdag heb ik zoveel mogelijk artikelen van UNC die we nog achter hadden staan in de winkel gezet, dit paste niet allemaal dus staat er nu nog 1 krat met artikelen van de nieuwe collectie van UNC achter. Verder heb ik wat dingen voorbereid voor woensdag omdat dan de planten voor Plan-T komen dus heb ik alvast wat potjes opgezocht. Woensdag heb ik ‘s ochtends alles klaar gezet voor de planten, ik heb alle plantenpotten waar planten in komen heb ik bij elkaar gezet. Toen ben ik eerst boodschappen weze doen op de markt en toen ik terug kwam waren de planten er a
l. Deze heb ik direct uitgepakt en in de potten gezet. We willen ook nog graag een watergeefsysteem kopen voor de hangplanten waar we niet bij kunnen, daIMG_7977n hoeven we die niet elke keer met de han water te geven. En verder ga ik volgende week ook nog prijzen maken voor een plant en een pot samen want dat vinden mensen denk ik erg leuk. Ik heb de twee staande planten die er gekomen  zijn in de nieuwe plantenpotten van UNC gedaan want dat staat natuurlijk erg leuk. Ik ben wel de hele dag bezig geweest met het Plan-T op te hangen maar iedereen (en ikzelf ook) ben wel erg tevreden met het resultaat! En er komen misschien zelfs nog wel meer planten bij.

//Week 9//

Deze week wil ik het Plan-T helemaal afronden want het enige wat er nog moet gebeuren is een watergeefsysteem kopen zodat we de hangplanten niet elke keer water hoeven te geven. Dit heb ik dan ook direct aan het begin van deze week besteld en ook heb ik weer een nieuwe planning gemaakt zodat ik voor mezelf overzicht hou. Verder heb ik het krijtbord wat altijd buiten staat weer opnieuw geschreven. En ik heb samen met Ninke gekeken naar de nieuwe wintercollectie van UNC, van wat we gaan bestellen en wat niet. Ook heb ik een lijstje gemaakt van de artikelen van Cabanaz en UNC die we nu verkopen om bij te bestellen. Sommige artikelen gaan super goed en zijn alweer uitverkocht dus die artikelen heb ik zeker op de lijst gezet. Verder zijn ze bij Wadapartja aan het nadenken warvoor geks/leuks ze gaan doen met koningsdag natuurlijk. Ik heb voor koningsdag al artikelen uit de winkel en huiskamer gehaald die niet echt verkocht worden maar nog wel leuk zijn voor de rommelmarkt op koningsdag. Ook heb ik deze week nog de krijtborden binnen bijgewerkt met het sapje, soep en hap van de dag erop. Hier mocht nog de vis van de dag op dus heb ik een vis ertussen getekend waar iedereen tevreden mee was. We hadden ook nog nieuwe ansichtkaarten van Grafequelien binnen gekregen en ook hele leuke nieuwe kleine kaartjes voor bij een cadeautje bijvoorbeeld en we kregen hier ook een mooi rekje bij waar de kleine kaartjes allemaal in kunnen.

error: Content is protected !!